UNIT1 Producties

Project: 

Zalige Kerst Vlucht

* kaarten 5 euro aan de kassa 

* reserveren niet mogelijk

* vol is vol

Deze maatschappelijk/culturele Kerstnacht is een theatrale mengeling van profaan en sacraal, van plat vertier en religieuze momenten. Daarmee probeert HAL 25 een brug te slaan tussen mensen die tijdens Kerstnacht op zoek zijn. Zo zijn er velen die al dan niet uit nostalgie kerken en kloosters afschuimen hongerend naar een stichtelijk woord. Maar ook zij die op de vlucht zijn voor zichzelf of de ander. Mensen op drift, op zoek naar zingeving, een ontmoeting, wellicht verbinding.
Vandaar de samenwerking met AZC Alkmaar, de Vrolijkheid en Artiance om hier een unieke beleving van te maken. Met, voor en door vluchtelingen. Wij allemaal.

Centraal staat ook dit jaar weer de publieke maaltijd voor oude en nieuwe Alkmaarders. 

Zalige Kerstvlucht neemt mensen mee op reis. Buiten de hal heerst de sfeer van een rangeerterrein, een havengebied vol containers, met booglampen en bewaking. Via een openstaande stalen zeecontainer mogen de mensen een voor een naar binnen. De HAL is omgetoverd tot vertrekhal van een grote internationale luchthaven. Bezoekers krijgen bij de incheckbalie hun ticket overhandigd naar een verre bestemming. Dit zijn allen landen waar een negatief reisadvies voor geldt; Syrie, Libanon, Irak, Iran, Malawi, Eritrea, etc. 
De incheck per land brengt hen echter naar een tafel waar zij worden uitgenodigd samen met hun reisgenoten een gerecht te maken. De ingrediënten liggen klaar, het recept is afwezig. Bezoekers met verschillende culturele achtergronden maken samen de voorgerechten van de gezamenlijke kerstmaaltijd. Ook als zij elkaar niet verstaan. 

ZALIGE KERSTVLUCHT

Locatie: HAL 25 Pettemerstraat 15 Alkmaar
Datum: zaterdag 24 december 2016
Aanvang: 20:00 - met doorloop tot 24:00 uur
Toegang: 5,- (kids tot 12 en statuslozen gratis)

* Koop bij de kassa een kaartje extra en een asielzoeker vliegt gratis met je mee !!!

* Kan je zelf niet komen maar wil je toch iets bijdragen? Doe dan een donatie: stort 5 euro of een veelvoud op NL92 TRIO 0212470965 tnv Bolten ovv Zalige Kerstvlucht. 
  Je naam komt dan op het vertrekbord in de HAL. En een asielzoeker kan weer gratis mee vliegen!

Hierbij nog enkele reisadviezen: 
- Trek warme kleding aan
- Neem cash geld mee want er is geen PIN
- Neem zelf wat eten mee om te delen aan tafel
 

ZALIGE KERSTVLUCHT is een productie van de Vrolijkheid, Artiance, Allkmaar Invites You, HAL 25 en mede mogelijk gemaakt door gem. Alkmaar, Victoriefonds, Triple, GPGroot, en vele donateurs en vrijwilligers.

         
STICHTING UNIT1

Kantoor:
Museumstraat 6
1823 CW Alkmaar

Tel: +31 6 20134503
KvK: 37109270
BTW: NL8132.50.626
IBAN: NL48TRIO 0390 5145 78
BIC: TRIONL2U
Mail: info[at]unit1.nl