UNIT1 Producties

Project: 

Baan Brekende Brokken

Openbaar kunstproject van Elejan van der Velde met asfalt en teer.

donderdag 15 juni 2017

Woensdag 21 juni aanstaande, om 15:30 uur, is de officiële kick-off van het unieke openbare kunstproject BAANBREKENDE BROKKEN. Plaats van handelen: hoek Noorderkade / Noorderstraat. Daar waar ooit een autobanden zaak stond, daarna maanden een opslagplaats was voor stenen en zand, neemt Elejan van der Velde woensdag 21 juni 2017 de regie over om zijn beeldend kunstproject BAANBREKENDE BROKKEN te realiseren.

Elejan van der Velde ging op zoek naar de geschiedenis van het Ringersterrein
Elejan van der Velde was de derde Artist in Residence van het Creatorium, In zijn onderzoeksmaand is hij op zoek gegaan naar de verhalen achter de gebouwen op Overstad en vroeg zich af hoe hij door middel van beeldende kunst deze geschiedenis tastbaar kon maken.

BAANBREKENDE BROKKEN wordt ondersteund door BPD en Gemeente Alkmaar
Toen Elejan in maart van dit jaar zijn plannen voor dit gebied presenteerde aan BPD en Gemeente Alkmaar reageerden beide partners zeer enthousiast! BPD is een belangrijke partner voor ons omdat het een gebiedsontwikkelaar is die actief bijdraagt aan de kwaliteit van onze leefomgeving door de ondersteuning van kunst en cultuur. Gemeente Alkmaar heeft met haar steun aan BAANBREKENDE BROKKEN vertrouwen getoond in het werk van Elejan en in de artistieke impuls die we met het CREATORIUM Alkmaar wilde geven.

Colofon

BAANBREKENDE BROKKEN wordt ook gesteund door onze partners: Piet Wonder, Stadsstrand De Kade, Ooms, Boy Limmen, Stichting UNIT 1, HAL 25, Vuur in Staal, Stichting Clamp Art
STICHTING UNIT1

Kantoor:
Museumstraat 6
1823 CW Alkmaar

Tel: +31 6 20134503
KvK: 37109270
BTW: NL8132.50.626
IBAN: NL48TRIO 0390 5145 78
BIC: TRIONL2U
Mail: info[at]unit1.nl